Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nederlandse werkgever duurst uit in EU bij langdurig zieke werknemer

Met de verkiezingen in aantocht vestigen werkgeversorganisaties hun hoop op het nieuwe kabinet om de maatregelen rond loondoorbetaling bij ziekte aan te pakken. Voor het MKB en kleine ondernemers kan een langdurig zieke werknemer een financiƫle strop worden, zo schrijft het FD.

Bij een langdurig zieke werknemer is de werkgever verplicht om twee jaar land minimaal 70% van het salaris door te betalen. Dat is veel langer dan in andere Europese landen. In Duitsland betalen werkgevers zes weken door terwijl in bijvoorbeeld Finland een werkgever verplicht is 10 werkdagen het salaris door te betalen. Volgens de werkgeversverenigingen belemmert deze maatregel de doorstroom van tijdelijke naar vaste contracten. Voor kleine werkgevers kan een langdurig zieke medewerker zelfs tot een faillissement leiden.

Hoewel de partijen in de Tweede Kamer vrijwel allemaal plannen hebben aangekondigd, vrezen de werkgeversorganisaties dat het slechts verkiezingstaal is. Hoewel het probleem bekend is, is er in de afgelopen jaren nog niets aan gedaan.

Lees hier het volledige artikel.

Bron: FD

Publicatiedatum: