Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Cobana Fruchtring zet zich in op duurzame bananenteelt

'Versterking van duurzame teeltpraktijken op bananenfarms in Costa Rica en Ecuador' – zo luidt de titel van het project dat fruithandelsbedrijf Cobana Fruchtring samen met de Duitse vereniging voor internationale samenwerking (GIZ) en Platanera Río Sixaola (PRS) in Costa Rica gestart heeft. Het project wordt in het kader van het develoPPP.de-programma financieel gesteund door het Duitse ministerie van Economische Samenwerking en Ontwikkeling (BMZ).



Het project is gebaseerd op de jarenlange ervaring met innovatieve teeltpraktijken van Platanera Río Sixaola, die sinds vele jaren samenwerkt met de Cobana Fruchtring group. Samen met de GIZ wil Cobana Fruchtring verdere vooruitstrevende productiebedrijven in Costa Rica en Ecuador ondersteunen. Daarbij staan met name maatregelen voor het behoud van een gezonde grond en biodiversiteit in de focus, die de eisen van gangbare certificeringen duidelijk overtreffen. Het doel is om deze ver boven de gebruikelijke certificeringsstandaard liggende teeltpraktijken uit te breiden. Cobana Fruchtring wil daarbij gebruik maken van haar langjarige directe invloed op de productie om de milieu- en maatschappijvriendelijke bananenteelt te versterken en de samenwerking tussen haar farmers te vergroten en te coördineren. Voor Cobana Fruchtring staat ook het doel om een grotere en stabiele hoeveelheid aan bijzonder duurzame bananen aan de klanten te verkopen op de voorgrond.
Publicatiedatum: