Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Lucio Olivieri, Motta Cooperativa Agricola

Bloedsinaasappelen verweven met geschiedenis, cultuur en tradities van Sicilië

De coöperatie Motta Cooperativa Agricola werd in 2005 opgericht door 21 citrustelers die hun krachten wilden bundelen voor het telen en vermarkten van clementines, mandarijnen, Moro en Navellina sinaasappelen, perziken en Sanguinello en tarocco bloedsinaasappelen.

Lucio Olivieri, van Motta Cooperativa, (op de foto hiernaast) vertelt dat de boomgaarden zo'n 230 hectare beslaan en gelegen zijn op de Motta Sant'Anastasia vlakte in Sicilië.

Alle leden werken volgens hun eigen specificaties om een product van hoge kwaliteit te telen.




De teelt van bloedsinaasappelen is verweven met de geschiedenis, cultuur en tradities van Sicilië. Het topproduct van de coöperatie zijn de Il Fragolino bloedsinaasappelen, die een unieke smaak en pigmentatie hebben. 

Foto's: schil en vruchtvlees van een Il Fragolino sinaasappel



De vrucht dankt zijn naam, Il Fragolino (de aardbei), aan zijn aardbeiachtige nasmaak. De sinaasappel is een kloon van het ras Tarocco Lempso en is door de coöperatie geregistreerd onder de naam Il Fragolino Arancia Rossa. De sinaasappelen zijn pitloos en wegen gemiddeld 250 tot 300 gram per stuk. Zowel de schil als het vruchtvlees zijn intens van kleur en de vrucht heeft een optimale zoet-zuurbalans. Deze eigenschappen dankt het ras aan de bodem en de omgeving waar het geteeld wordt.



Dankzij de eigenschappen van de schil is het fruit beter bestand tegen kwaliteitsproblemen die kunnen optreden tijdens de opslag en distributie, zoals Penicillium digitatum en P. italicum.


Motta Cooperativa Agricola is onderdeel van Consorzio Produttori Ortofrutticoli Euroagrumi dat in 1986 werd opgericht door 10 coöperaties met als doel grote volumes lokaal geteeld fruit te vermarkten. De sinaasappelen (met een jaarlijks productievolume van ongeveer 1.000 ton) zijn verkrijgbaar van begin december tot eind april.



"Het product is goed ontvangen en ook de afzet is naar verwachting. Klanten worden steeds veeleisender en zijn op zoek naar nieuwe smaken en producten van hoge kwaliteit. Onze Fragolino sinaasappel beantwoordt hier perfect aan."



Contact:
Motta Cooperativa Agricola

Via Policara
Motta S. Anastasia (CT) - Italy
Cell.: (+39) 339 3249605
Tel.: (+39) 095 8164035

Email: motta.coop.agr@virgilio.it
Web: www.euroagrumi.it

Publicatiedatum: