Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Omzetgroei Bonduelle dankzij markten buiten Europa

Bonduelle zag in de eerste helft van het boekjaar de omzet met 1,9% stijgen op vergelijkbare basis. Daarmee kwam de omzet uit op ruim 1 miljard euro. Die groei is vooral te danken aan de markten buiten de eurozone.

In de eurozone bleef de omzet nagenoeg gelijk. Het cijfer daalde met 0,8% op een vergelijkbare basis. De conserven lieten een daling zien in het tweede kwartaal, ingegeven door lagere promotieactiviteiten. Die promoties werden afgeblazen na de tegenvallende oogsten van zomer 2016. Het diepvriessegment noteerde groei in die periode, onder invloed van herstel in de food service. Het vers segment, waaronder onder andere de salademixen vallen, liet stabiele cijfers zien. Dat is onder andere door een moeizame markt in Italiƫ en de overstromingen aan het einde van het seizoen in Spanje.



Buiten Europa steeg de omzet met 6,6% op vergelijkbare basis. In het tweede kwartaal steeg de omzet met 2,8% op vergelijkbare basis. Die groei was vooral te vinden in Rusland. In Noord-Amerika, en vooral Canada, groeide de markt. In Zuid-Amerika werden de conserven geherpositioneerd, waardoor het segment kon groeien. Met die cijfers ligt Bonduelle op koers om het doel van 2 tot 3% groei op vergelijkbare basis te realiseren.

lees hier het persbericht.
Publicatiedatum: