D'Agati legt uit dat het weer tot een vroege rijping heeft geleid maar dat het seizoen in sommige gebieden desondanks vertraging opgelopen heeft. Vanwege de beperkte aanvoer zal het seizoen naar verwachting eind maart al eindigen. Normaal gesproken loopt het nog tot eind april door. "Uiteraard doen we ons best om al onze klanten te bedienen door kleinere volumes te leveren. Aanvankelijk schoten de prijzen omhoog en verdubbelden of verdrievoudigden zelfs ten opzichte van vorig jaar. Momenteel schommelt de gemiddelde prijs tussen de €0,90 en €1,00."
"Voor producenten zoals wijzelf, die er in geslaagd zijn een kwaliteitsproduct te telen, is de vraag vanuit de retail en binnenlandse markten stabiel gebleven. We kunnen dit jaar echter geen mandarijnen exporteren."
"Ons product is biologisch en we zijn momenteel bezig om alle noodzakelijke procedures voor certificering te doorlopen. Een biokeurmerk zal wellicht nieuwe deuren voor ons openen."
Contact:
Giovanni D'Agati - President
Consorzio "Il Tardivo di Ciaculli"
Cell.: +39 339 2614123
Email: dagati@tardivodiciaculli.it
Web: www.tardivodiciaculli.net