Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

McDonalds wil meer Clearwater Russet-aardappelen verwerken

McDonalds heeft onlangs aardappeltelers in de noordwestelijke regio van de VS opdracht gegeven om Clearwater Russet-aardappelen te produceren. Dit aardappelras gaat naar verwachting steeds populairder worden, omdat het ras door de fastfoodketen gebruikt gaat worden voor frites.

De Clearwater Russet is een kruising van de Bannock Russet en het ras A89152-4. De aardappel is ontwikkeld door het Tri-State Research and Breeding-programma. Het Potato Variety Management Institute (PVMI) is de exclusieve licentiehouder. Daarmee is het PVMI verantwoordelijk voor de distributie van pootaardappelen door middel van het verstrekken van licenties en het innen van royalty-betalingen voor het Tri-State-programma.

De Clearwater Russet kenmerkt zich door een hoge opbrengst, een laag suikergehalte, een uniforme kleur bij het frituren en een verhoogde weerstand tegen koude verzoeting. Ook vormt de aardappel minder acrylamide en heeft hij na opslag een goede kwaliteit voor verwerking.

De aardappelexperts Stark en Pavek zijn van mening dat de regio's van Columbia Basin en het zuiden en zuidwesten van Idaho belangrijke teeltgebieden voor de Clearwater Russet kunnen worden. Deze regio's hebben een strategische ligging ten opzichte van verwerkingsfaciliteiten voor frites en hebben allebei langere seizoenen voor de aardappelteelt.
Publicatiedatum: