Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe app Etiketwijzer checkt of product binnen Schijf van Vijf past

De nieuwe app, die het Voedingscentrum in opdracht van minister Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport bouwt, wordt in stappen ontwikkeld. De app, die getest wordt onder de naam EtiketWijzer, laat bijvoorbeeld de ingrediënten, voedingswaarde en allergenen van het product zien en geeft aan of het binnen de Schijf van Vijf past. Ook kunnen meerdere producten met elkaar worden vergeleken. De belangrijkste bron voor de gebruikte data is GS1 Data Source.



Op de Nationale Voedseltop 2017 - met als initiatiefnemers staatssecretaris van Dam (Economische Zaken), minister Schippers (Volksgezondheid, Welzijn en Sport), minister Ploumen (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) en staatssecretaris Dijksma (Infrastructuur en Milieu) - hebben CEO's en directeuren ruim dertig concrete acties en initiatieven op het gebied van veilige, gezonde en duurzame voeding in Nederland en de wereld voorgesteld.

Waar komt ons eten vandaan en wat zit er in? Inzicht in de samenstelling en herkomst maakt het voor consumenten mogelijk bewuste keuzen te maken. Dat is één van de vier thema's van de voedselagenda voor de komende jaren, het 'Weet wat je eet!'-thema. Daarin ook het commitment voor de EtiketWijzer van het Voedingscentrum.

Bron: GS1
Publicatiedatum: