Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Erick Garcia, Handelscommissie Peru

Peru vierde grootste AGF-leverancier Nederlandse markt

In de aanloop naar de vakbeurs Fruit Logistica heeft het Peruaanse paviljoen bekend gemaakt dat het aanwezig zal zijn met een stand van 512 vierkante meter, waar een keur aan Peruaanse producten gepresenteerd zal worden. De vraag naar Peruaanse producten stijgt met de EU als grootste importeur. 



De ruim 300 aanwezige ondernemers uit het land verwachten voor €126 miljoen aan zakendeals te sluiten. Bovendien zal tijdens de beurs het merk Superalimentos del Peru (Superfoods uit Peru) geïntroduceerd worden waaronder producten zoals blauwe bessen, quinoa, maca, avocado's, mango's, mandarijnen, granaatappelen, gember en physalis vermarkt zullen worden.

Nederland
"De export naar Nederland is in het bijzonder gegroeid en steeg in 2016 met 20% ten opzichte van het voorgaande jaar. Dit maakt Peru tot de vierde grootste AGF-leverancier op de Nederlandse markt. Na Chili en Brazilië is Peru de grootste AGF-leverancier uit Latijns-Amerika," vertelt Erick Garcia van de Handelscommissie Peru.


De Peruaanse delegatie wordt geleid door Eduardo Ferreyros Kuppers, minister van Buitenlandse Handel, en wordt gesteund door het Peruaanse ministerie van Landbouw, telersvereniging AGAP, de Vereniging van Exporteurs, de Peruaanse kamer van Koophandel en economische adviseurs van de diverse Europese markten.

Groenten- en fruitexport vormt 28% van de Peruaanse agro-export, die tussen januari en november 2016 een waarde van €3,7 miljard bereikte. De waarde van de export van Peruaanse AGF naar de EU bedroeg in deze periode €855 miljoen.

"Wij zijn een organisatie die de Peruaanse export naar Nederland wil bevorderen en wij bieden begeleiding en steun aan zowel Peruaanse als Nederlandse bedrijven die op zoek zijn naar zakenpartners. We bieden onze kennis en ervaring kosteloos aan met als doel de aandacht vestigen op het beste dat ons land te bieden heeft," aldus Garcia.

Voor meer informatie:
Erick Garcia
Trade Commission of Peru
T: + 31 1028 21 231
E:egarciag@mincetur.gob.pe
www.mincetur.gob.pe
Publicatiedatum: