Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe PLU-codes voor grote rode mango's

De Produce Marketing Association en de International Federation for Produce Standards hebben nieuwe PLU-codes aangenomen voor rode mango's met een grotere maat. Het PLU-nummer 3488 geldt voor rode mango's met een maat van 7 of groter. PLU-code 4959 staat nu officieel voor rode mango's met een maat tussen 8 en 10. De nieuwe nummers zijn toegevoegd aan de internationale database en zijn per direct te gebruiken.



De mango-categorie maakt een opmars in de retailsector. Steeds meer supermarktketens willen een verschillend aantal soorten mango's tegelijkertijd in hun schappen opnemen. Als gevolg hiervan heeft de National Mango Board (NMB) een officieel verzoek gekregen van verschillende retailers en mango-exporteurs om nieuwe PLU-codes op te stellen. Er werd een enquête gehouden om er zeker van te zijn dat er genoeg draagvlak binnen de retail- en mangosector was voor de nieuwe codes. Op basis van de uitslag van deze enquête heeft de raad van bestuur van de NMB besloten om de nieuwe PLU-nummers in te voeren. 

De bewuste nieuwe PLU-codes zijn uitgelicht in de onderstaande tabel. Met de nieuwe toevoegingen komt het systeem voor rode mango's nu overeen met het systeem dat al gebruikt werd voor groene mango's.

Publicatiedatum: