Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

35% minder zoete aardappelen in Louisiana

De seizoen van 2016 voor zoete aardappelen in Louisiana heeft te lijden gehad van zware neerslag. Dit heeft de oogst in augustus vertraagd en heeft gezorgd voor een afname van 35% in productie, aldus de Louisiana Sweet Potato Association.

Telers hebben gemiddeld 19,5 ton per hectare geproduceerd. De productie in 2015 kwam volgens Myrl Sistrunk van LSU AgCenter neer op 30,3 ton per hectare. "We gingen uit van een geweldige oogst qua opbrengst per hectare," zegt Sistrunk. "Alles zag er goed uit totdat de regen zijn impact maakte." De slechte weersomstandigheden hebben ook ertoe geleid dat een aantal telers laat waren met hun aanplanting, die in sommige gevallen pas rond juli werd afgerond. Volgens Sistrunk hebben sommige telers ook moeite om werkkrachten te vinden voor zowel de aanplanting als de oogst zelf. Ze gaan bovendien te maken krijgen met strengere regelgeving van de Amerikaanse Environmental Protection Agency omtrent hoe werknemers worden opgeleid om met gewasbeschermingsmiddelen om te gaan.

Louisiana had in 2016 een areaal van 3762 hectare. Dit is een lichte afname van het areaal van 2015 van 3767 hectare. Ongeveer de helft van dit areaal bevindt zich in de regio's Franklin en West Carroll. Het zoete aardappelras dat op het grootste deel van dit areaal wordt geteeld zijn de door AgCenter ontwikkelde rassen Beauregard, Orleans en Bayou Belle.
Publicatiedatum: