Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Italiaanse politie onderschept cocaïne in lading bananen

De Italiaanse politie heeft 54 mensen gearresteerd tijdens een drugs opsporingsonderzoek. De drugsbende probeerde ongeveer $1,7 miljoen (bijna €1,6 miljoen) aan cocaïne Europa binnen te smokkelen. De bende werd betrapt tijdens een proefronde. Ze probeerden de drugs tussen bananen te verbergen. 



De groep heeft connecties met de beruchte maffia bende 'Ndrangheta, die gevestigd is in Calabria. De autoriteiten van het land gaven aan dat de 54 arrestanten in verschillende delen van Italië werden vastgehouden. De groep was van plan om 8 ton cocaïne van Colombia naar Europa te importeren. Dit wilden ze doen via de havens en de vliegvelden in Calabria, het zuidelijkste puntje van het Italiaanse vasteland. Volgens de Italiaanse politie was tijdens de proefronde 139 pond cocaïne gevonden. De cocaïne was verstopt in een lading bananen in de haven van Livorno, centraal Italië. De 'Ndrangheta is heel actief in de drugshandel. De groep heeft veel connecties met criminele bendes en drugshandelaren in Latijns-Amerika. 

Om het beeldmateriaal van de arrestatie en de drugs te bekijken, klik hier.
Publicatiedatum: