Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
David Casoni, Corsica Comptoir

Sinaasappelen uit Corsica: een klasse apart

Hoewel David Casoni, directeur van Corsica Comptoir, zijn Corsicaanse sinaasappelen pas een jaar levert, is hij nu al blij met zijn keuze. Casoni beperkt zich nu tot dit ene ras en laat rassen als Washington Navel en Salustiana achter zich, omdat deze naar zijn zeggen 'commercieel minder interessant zijn'. 



De Corsicaanse sinaasappel onderscheidt zich door zijn uitstekende kwaliteit die hij dankt aan het optimale klimaat op het eiland. "De sinaasappelen beschikken over dezelfde eigenschappen als onze BGA-clementines, die een zoetzure smaak hebben," vervolgt Casoni. Opvallend is ook dat de sinaasappelen met de hand worden geplukt, wat aansluit bij de keuze van het bedrijf om duurzame en milieubewuste tuinbouwmethoden toe te passen.

Momenteel levert Casoni aan grote retailers in Frankrijk en de sinaasappelen staan in heel het land bekend om hun goede kwaliteit. In de nabije toekomst hoopt Casoni de handel uit te breiden naar Duitsland, Belgiƫ en Nederland. "In de zomermaanden bezoeken veel toeristen uit deze landen ons eiland en ik denk dat zij graag fruit eten dat afkomstig is van hun favoriete vakantiebestemming."

Voor meer informatie:
David Casoni
Corsica Comptoir
Tel +33 (0) 4 95 58 10 00 
david@corsica-comptoir.com 
Publicatiedatum: