Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Omschakelproces bottleneck voor groei bio

De groeicijfers van de afgelopen Bio-beurs zijn een weerspiegeling van de stijgende verkopen van biologische voedingsproducten. In de publicatie 'Organic is good for you' zegt de Rabobank tot 2025 in West-Europa en de VS een groei te verwachten van de totale verkoop van biologische voeding van 6,7 tot 7,6 procent. Dat is ruwweg een drie keer zo grote groei als de stijging van de totale voedselconsumptie.

De stijgende vraag naar biologische producten over een langere tijd is een uitdaging voor producenten. Om aan de vraag te kunnen voldoen, zullen meer telers moeten overstappen naar de biologische teelt. Het omschakelingsproces is echter ingewikkeld en kost de nodige investering met name om de periode tussen gangbaar en biologisch te overbruggen. In de omschakelperiode hebben telers al wel met hogere kosten te maken, maar mag het product nog niet als biologisch verkocht worden.

Het is aan de voedingsindustrie om programma's, bijvoorbeeld samen met telersorganisaties, overheid en financiƫle organisaties, op te zetten om omschakeling te stimuleren. Dat kan bijvoorbeeld door het delen van kennis en bijvoorbeeld door de toegang tot financiering te vergroten.

Bron: NFO

Publicatiedatum: