Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Mexicaanse mangoproductie getroffen door extreem weer

In de Mexicaanse provincie Oaxaca heeft de mangoproductie schade opgelopen als gevolg van extreem weer. Twee weken geleden zagen telers 50% van hun oogst verloren gaan door storm en wind en een paar dagen geleden kregen zij te maken met zware regenval die mogelijk ook gevolgen zal hebben voor de oogst van het aankomende seizoen.



"Het kleine aantal bloesems dat de stormen had doorstaan, is nu beschadigd door de hevige neerslag. Bovendien hebben ook de lage temperaturen schade aan de bloesem veroorzaakt. We hebben nog geen schatting van de verliezen gemaakt," legt Alex Martinez van Deleita Mangoes uit.



"Ik kan het mangoseizoen in Oaxaca alleen maar omschrijven als een grote ramp. Aangezien veel producenten in grote mate afhankelijk zijn van de mangoteelt zullen we de autoriteiten om steunmaatregelen vragen. Het slechte seizoen zal grote gevolgen hebben voor de lokale werkgelegenheid omdat bijna 90% van de huishoudens in de regio direct of indirect afhankelijk zijn van de mangoproductie," aldus Martinez.

Voor meer informatie:
Alex Martínez Páramo
Deleita Mangoes
Tel.: +521 9513566355
E-mail: alex@agricolaquatro.com 
Publicatiedatum: