Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Meer export van Israëlische avocado's naar EU

Israël verwacht dit jaar een productietoename bij avocado's. De reden hiervoor is de natte weersomstandigheden, die ideaal zijn voor de avocadoteelt. In een normaal jaar wordt er zo'n 15.000 ton aan avocado's geoogst. Dit jaar is er echter een volume van 24.000 ton geraamd. Dit is ten opzichte van 2015 een toename van 60%. 70% van het volume wordt geëxporteerd, waarbij een groot deel hiervan in Europa terecht komt.



De Israëlische bedrijven Avocado Gal en Galilee Export zijn een nieuw marketing- en exportproject begonnen, waarmee meer Israëlische avocado's dan ooit in de schappen van Europese supermarkten moeten belanden. Volgens woordvoerders van de beide avocado-leveranciers komen er meer Israëlische avocado's op de Europese markt dan avocado's uit enig ander producerend land. Hierdoor wordt Israël een dominerende factor op deze markt.

Volgens Avocado Gal-CEO Amir Bachar werkt zijn onderneming samen met Galilee Export omdat dit bedrijf een leiderschapspositie heeft bij het vermarkten van avocado's in Europa. "Galilee Export heeft een uitstekende reputatie en het bedrijfs-DNA lijkt heel erg veel op dat van ons. Ik ben ervan overtuigd dat deze samenwerking de winstgevendheid zal verbeteren van onze beide bedrijven van de kibboets- en mosjav-telers die de avocado's produceren."
Publicatiedatum: