Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eerste Ecuadoriaanse bakbananenplantage ontvangt Rainforest-keurmerk

Het Rainforest-keurmerk is een belangrijke middel om ontbossing te beperken. Tropical Fruit Export Company uit Ecuador heeft daarom besloten om zijn maatschappelijke en ecologische verantwoordelijkheid naar een hoger niveau te tillen door de certificering van ongeveer 30 bakbananentelers voor te bereiden.


"We proberen onszelf altijd te onderscheiden. Zo waren we het eerste bedrijf met een GlobalGAP-certificering en zijn we ook het eerste met het Rainforest-keurmerk. Het was een grote uitdaging om de mentaliteit van de telers te veranderen en hun bewust te maken van de onherstelbare schade aan de natuur en de gevolgen die dit heeft," legt Gary Alvarez uit.



Op het ogenblik hebben al 8 plantages het keurmerk ontvangen. 60% van de productie wordt naar de Verenigde Staten geëxporteerd en de overige 40% is bestemd voor de Europese markt. "We denken dat Europa de beste vooruitzichten biedt voor dit product. We exporteren wekelijks zo'n drie containers. We zien het echter als ons doel om meer producenten ertoe te bewegen om aan deze certificering te voldoen. Bakbananen, die gecertificeerd zijn, leveren hogere prijzen op waardoor de leefomstandigheden van telers verbeteren en een sociaal-economische omslag gemaakt kan worden," legt Alvarez uit.



"Door gecertificeerde bakbananen te telen, dragen we zorg voor een beter milieu voor de volgende generaties. Door zowel op nationaal als internationaal niveau aandacht voor ons project te vragen, hopen we meer producenten hierbij te betrekken en het perspectief van de sector totaal te veranderen."

Voor meer informatie:
Gary Álvarez
Tropical Fruit Export
T: + 593 42838701
E: candrade@tropicalfruitexport.com
www.tropicalfruitexport.com
Publicatiedatum: