Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Frank Ocampo, Hagé International:

"Je moet niet raar opkijken als prijs dikke maten ananas naar 12/13 euro gaat"

Tholen - De ananas wordt momenteel goed verkocht. "Vorige week is de vraag toegenomen en de prijs ook hoger geworden", vertelt Frank Ocampo van Hagé International. "Het aanbod is de komende weken laag, mede door de extreme regenval in Midden- en Noord Costa Rica. Dit heeft er toe geleid dat er minder geoogst is en gezien het feit het dat het de eerste weken van januari niet echt veranderd is, verwacht ik dat de ananasprijzen voor de komende weken zullen stijgen. Ik verwacht dat dit zo wel blijft voor de maand februari en dat pas eind maart de 'normale' aanvoer weer stabiliseert."



"Deze prijsstijging vond afgelopen week ook al plaats. Ik schatte eerder de prijzen in rond de 10 euro voor de dikke maten (5, 6 en 7), 9 euro voor maat 8 en 8,50 euro voor maat 9 en 10 voor volgende week. Maar door het noodweer in Costa Rica is de verwachting dat er de komende weken minder dikke maten worden geoogst. Je moet daarom niet raar opkijken als de komende week de prijzen voor de maten 5,6 en 7 tussen de 12 en 13 euro gaan liggen", vertelt Frank. "Ik verwacht dat de maten 8, 9 en 10 wel in prijs stabiel zullen blijven. Een goede 9 euro is haalbaar de komende week voor de kleine maten en maat 8 zal ook rond de 10-11 euro gaan liggen bij tekort aan dikke maten."

"Voor de sapindustrie zal dit niet veel gevolgen hebben. De kwaliteit zal door de regen zal links en rechts worden afgekeurd voor export, waardoor er meer lokaal verkocht kan worden aan de sapindustrie. Veel kleine en middelgrote telers zullen hiervoor kiezen om risico's te vermijden in de versbusiness", verwacht de importeur. "Door de verwachte tekorten van dikke maten de komende weken zal de markt voor kroonloze ananas, alsmede de verwerkende industrie ook moeizaam worden. Panama en mogelijk andere landen zouden nu een goed alternatief kunnen bieden om aan de behoeftes van dikke maten te voorzien."


Voor meer informatie:
Frank Ocampo
Hagé International
Spoorwegemplacement 1
2991 VT Barendrecht
T +31 180 648 765
F.Ocampo@thegreenery.com
www.hage-international.nl