Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ingevlogen Formosa papaja's voor Spanje

"We zijn aangenaam verrast. We hebben al lang geen papaja's meer geïmporteerd maar deze verwelkoming hadden we niet verwacht," vertelt Antonio Montes, van Hermanos Montes. Het bedrijf besloot de Formosa papaja een kans te geven op de Spaanse markt ondanks het feit dat er al lokale aanvoer was. Tot nu toe zijn de resultaten goed en het bedrijf hoopt in 2017 25.000 dozen te vermarkten.


De Formosa papaja is populair en in Zuid-Spanje is de teelt van het ras het laatste jaar sterk gegroeid. De productie is echter nog zo kleinschalig dat deze geen gevolgen te heeft voor het importseizoen. Het ras Formosa, dat het meest in trek is bij de Spaanse consument, heeft zich nog altijd niet volledig aan weten te passen aan het Spaanse klimaat.



Hermanos Montes importeert de Formosa papaja's via luchtvracht uit Brazilië waardoor het fruit langer de tijd heeft om aan de boom te rijpen en op het meest ideale tijdstip geoogst kan worden. "Luchttransport is sneller zodat het fruit de consument in optimale conditie bereikt en daar streven wij naar," aldus Montes.

Voor meer informatie:
Antonio Montes
Frutas y Verduras Hermanos Montes
Tel. +34 660605546
Publicatiedatum: