Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Goede vooruitzichten voor Marokkaanse avocado's

In Marokko is de avocadoteelt de laatste jaren uitgebreid en de totale productie ligt rond de 12.000 ton per jaar. "Momenteel exporteren we zo'n 20% van onze binnenlandse productie," vertelt Hicham El Airaj, exportmanager van Arbor Group. Dit zou niet mogelijk geweest zijn zonder het Green Morocco Plan, een project dat binnenlandse telers steunt en de groei van de sector mogelijk maakt. De doelstelling is om een areaal van 1.800 hectare te realiseren en de export te vergroten.



Arbor Group exporteert naar EU-landen zoals Spanje, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk en naar het Midden-Oosten. Jaarlijks exporteert Marokko zo'n 2.000 ton en de overige 8.000 ton aan Zutato, Bacon, Fuerte en Hass avocado's worden op de binnenlandse markt afgezet. "De reden dat het grootste volume op de binnenlandse markt afgezet wordt, is dat de prijzen erg goed zijn, met name de Hass avocado valt in de smaak," vervolgt El Airaj. Hij vertelt dat Spanje, dat jaarlijks zo'n 40.000 tot 60.000 ton avocado's produceert, in Marokko avocado's inkoopt om deze vervolgens onder Spaanse merknamen in Spanje te verkopen.

In Marokko is de vraag groot, met name tijdens de Ramadan. In deze periode wordt 35% van de jaarlijkse productie geconsumeerd. Er zijn echter voldoende bedrijven in het land om aan de binnenlandse vraag te beantwoorden.


Voor meer informatie:
Hicham El Airaj
Arbor Group
Tel. +212 696429328
Publicatiedatum: