Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Lamb Weston/Meijer blijft vernieuwen om duurzaamheidsdoelstellingen voor 2020 te realiseren

Aardappelverwerker publiceert duurzaamheidsverslag

Het nieuwe duurzaamheidsverslag over 2015-2016 van Lamb Weston/Meijer is vandaag verschenen. Lamb Weston / Meijer is goed op weg om haar duurzaamheidsdoelstellingen voor 2020 te realiseren. De afgelopen twee jaar is er geïnvesteerd om de ambities waar te maken. Zo wordt er per ton product ten opzichte van referentiejaar 2008 ruim 21 procent minder energie verbruikt en is de aardappelbenuttingsgraad verbeterd met 4,5 procent. Daarnaast wordt er per jaar ruim 6 miljoen kilometer minder op de weg gereden, door meer vervoer via water en spoor. Verder bakt Lamb Weston/Meijer ruim 82 procent van haar producten voor in een gezondere frituurolie. Jaarlijks betekent dit een vermindering van 9,6 miljoen kilo verzadigd vet via haar producten. Het volledige rapport is online beschikbaar op www.lambweston.eu.

Sustainable Six
Lamb Weston/Meijer heeft een duurzaamheidsdoelstelling die verder gaat dan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het gaat om het creëren van gezamenlijke waarde voor klanten, (toe)leveranciers, medewerkers en volgende generaties. Daarbij focust ze zich op zes gebieden – the Sustainable Six. Dit zijn: Water, Energie & Emissies, Aardappel & Afval, Medewerkers, Voedselveiligheid & Kwaliteit en Voeding & Gezondheid.

In 2015 is er een geavanceerde sorteerinstallatie in Kruiningen in bedrijf genomen, die heeft geleid tot een betere aardappelbenutting en kwaliteitsverbetering. In november j.l. is een nieuwe productielijn in Bergen op Zoom geopend met de nieuwste technieken op het gebied van energiezuinigheid. De nieuwe productielijn bevat innovaties op het gebied van snijden, optisch sorteren, bakken, invriezen en nutsvoorzieningen. Deze dragen allemaal bij aan de ambitie om nog duurzamer en efficiënter te produceren.

Lamb Weston/Meijer zet ook flink in op een circulaire economie. Door alle bijproducten en reststromen uit haar processen een nuttige bestemming te geven, levert dat milieuwinst en een efficiëntere productie op. Sinds 2008 wordt geen afval gestort en per 2016 gaat nog slechts 0,2% (gemengd bedrijfsafval) naar verbranding.

Met respect voor Moeder Natuur
Bas Alblas, CEO Lamb Weston/Meijer: "De bronnen van Moeder Natuur zijn niet onuitputtelijk. Echter als we haar met respect behandelen, krijgen we veel van haar terug. Het is een relatie waar beide partijen voordeel van moeten hebben. Dit standpunt is fundamenteel in ons duurzaamheidsprogramma en –strategie. We geloven in geven en nemen. In micro en macro. In bedrijf en omgeving."

Mogelijkheden voor de komende periode
De prioriteiten voor de komende twee jaar zijn o.a. het verlagen van het direct watergebruik en het verder verbeteren van de voedingswaarde van de aardappelproducten (minder zout en minder vet. En er komt meer focus op het verduurzamen van de totale waardeketen, van vork tot veld. Hierbij zal vermindering van voedselverspilling nadrukkelijker op de agenda worden gezet. Daarnaast blijft Lamb Weston / Meijer investeren in haar medewerkers, om nu en in de toekomst een Great Place to Work® te zijn.

Online duurzaamheidsverslag 2015-2016
Het totale verslag voldoet aan de GRI (Global Reporting Initiative) richtlijnen op G4 Core-niveau, terwijl de hoofdstukken over drie van de Sustainable Six thema's Water, Energie & Emissies en Aardappel & Afval, gerapporteerd zijn op G4 Comprehensive niveau. Het volledige Engelstalige verslag en een samenvatting in acht talen zijn online beschikbaar. Het volgende verslag wordt in 2019 gepubliceerd.

Publicatiedatum: