Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Onderzoekers ontwikkelen coating voor hardfruit

Argentinië is wereldwijd een belangrijke hardfruitexporteur. De sector in het land kampt echter met het probleem van kwaliteitsverlies in de bewaring.

"Het grootste probleem is de oppervlakkige bruine verkleuring van de schil waardoor het product ongeschikt wordt om internationaal vermarkt te worden," legt een deskundige uit. Om dit probleem aan te pakken, hebben onderzoekers een natuurlijke coating ontwikkeld op basis van sojaproteïne, die commerciële oplossingen zoals diphenylamine (DPA) en ethoxyquin (ET) kan vervangen aangezien de toepassing van beide hulpstoffen verboden is in de EU. Natuurlijke polymeren, zoals proteïnen, beschermen producten tegen microbiologische beschadigingen en kunnen gebruikt worden als eetbare coating om de kwaliteit van het product te behouden.

Argentinië produceert jaarlijks ongeveer 1,8 miljoen ton appelen en peren. Het grootste gedeelte van het perenvolume wordt geëxporteerd en zo'n 22% van het appelvolume is bestemd voor de export. Met een exportvolume van 460.000 ton is Argentinië 's werelds grootste perenexporteur, gevolgd door China met 430.000 ton en de EU met 260.000 ton. De ontwikkeling van een coating op natuurlijke basis met ascorbinezuur als antioxidant is dan ook noodzakelijk voor de voortgang van de sector, die op zoek is naar een alternatief voor de bewaarmiddelen die momenteel toegepast worden.
Publicatiedatum: