Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tunesië start promotiecampagne vanwege grote citrusoogst

De eerste citrus van het seizoen (2016/2017) werd op 14 januari geëxporteerd. Voor alleen al Maltese sinaasappelen wordt een recordproductie van meer dan 200.000 ton verwacht. Dat zorgt voor onrust onder telers: "Dit jaar zitten we op 550.000 ton, wat een enorme hoeveelheid is", aldus Mohamed Ali Jandoubi, algemeen directeur van de GIF (Interprofessionele Fruitgroep).

Hoewel de productie toeneemt ten opzichte van de gemiddeld 400.000 ton, staat de sector nog steeds voor veel uitdagingen. Zo is er sprake van een zwakke export. Volgens de Tunesische Vakbond voor Landbouw en Visserij wordt slechts 10% van de geoogste sinaasappelen geëxporteerd en de helft van de oogst zou gereduceerd kunnen worden door een gebrek aan klanten.

Tunesië is van plan de export te verhogen met 10.000 ton (ten opzichte van vorig seizoen), van 20.000 naar 30.000 ton. De productiestijging gold voor verschillende citruscategorieën, voornamelijk voor Maltese sinaasappelen, wiens productie met 57% steeg, vergeleken met vorig seizoen, tot 187.000 ton.

Jendoubi wees erop dat het GIF een promotieprogramma heeft opgezet in samenwerking met aandeelhouders (telers, exporteurs en importeurs) om de marketing van citrus te ontwikkelen en om de consumptie van sinaasappelen aan te moedigen. In eigen land, maar ook op de Franse, Russische en Algerijnse markten.
Publicatiedatum: