Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Omar Kamp, Arava

Israël ziet AGF-productie dalen als gevolg weerextremen

Al in 2008 waarschuwde Al Gore voor de gevolgen van het broeikaseffect. Tegenwoordig ondervindt de agrarische sector aan den lijve dat het klimaat aan het veranderen is. Alleen al dit jaar werd Spanje getroffen door overstromingen en werden Italië en Griekenland geteisterd door winterse kou.



 
Goede opbrengsten
Volgens Omer Kamp van het Israëlische bedrijf Arava zijn de gevolgen nog veel verstrekkender dan men op het eerste oog zou vermoeden. "In Israël ging het seizoen in september van start met zachte temperaturen waarna in november een hittegolf volgde met en grote paprika- en kruidenproductie tot gevolg."

"In december sloeg het weer echter om en viel er een hoeveelheid neerslag die normaal in een heel jaar valt. De temperaturen waren lager dan gebruikelijk en met name de regio Arava kreeg te maken met koude omstandigheden. Als gevolg hiervan kampen we momenteel met tekorten in diverse categorieën en dit zal helaas nog tot februari gaan duren."

"Het seizoen is pas halverwege en we hebben nog een aantal maanden voor de boeg. We zijn er van overtuigd dat de productie zich in februari volledig zal hebben hersteld. Vanaf de eerste week van februari wordt een grote aanvoer van paprika's en kruiden verwacht."

Meten om kwaliteit te garanderen
"Ondanks alle problemen zullen we nooit inboeten aan kwaliteit. Onze kruiden en groenten moeten altijd voldoen aan de hoge kwaliteitseisen waar ons merk om bekend staat. In onze sector is langetermijnvisie belangrijker dan kortetermijnoplossingen. We passen onszelf dus aan aan de situatie aan zonder in te leveren op kwaliteit." 

Het voorbije jaar heeft Arava drastische maatregelen ingevoerd om zijn dienstverlening te verbeteren. "We concurreren niet alleen meer op kwaliteit en prijs. De sector is veranderd en optimale dienstverlening en transparantie maken daar onderdeel van uit," aldus Kamp.

"We informeren onze klanten wekelijks door middel van prognoses en kwaliteitsrapportages. In samenwerking met Jumbo Fresh uit Nederland distribueren we onze producten en bieden we onze klanten een eerstelijns servicedienst. Onze afdeling kwaliteitscontrole is versterkt met extra werknemers die er voor moeten zorgen dat onze producten aan de hoogste eisen blijven voldoen."

"Tijdens de Fruit Logistica vakbeurs in Berlijn zullen wij onze producten en innovaties, zoals habaneos, Carolina reapers en microkruiden graag presenteren."

Bezoek Arava in hal 3.2 stand C.16. 
 
Voor meer informatie:
Omer Kamp
Arava Export Growers

omer@arv.co.il
www.arv.co.il

Publicatiedatum: