Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Onderzoek foodora:

"Millennial heeft geen zin om te koken"

Fietsbezorgservice foodora heeft in november en december 2016 onder geabonneerden van de eigen nieuwsbrief een onderzoek uitgevoerd. Het bedrijf ontving 41.439 ingevulde vragenformulieren uit alle 10 de landen waar de bezorgservice actief is: Oostenrijk, Australiƫ, Canada, Frankrijk, Duitsland, Italiƫ, Nederland, Noorwegen, Finland en Zweden. foodora stelt vast dat vooral jongeren tussen de 15 en 35 jaar geen zin of tijd hebben om dagelijks te koken.

Gemiddeld geeft 65% van de respondenten aan niet elke dag te koken. 83% geeft aan geen of weinig zin te hebben om te koken na het werk. In Nederland heeft slechts 16% van de ondervraagden zin om te koken. De Nederlandse respondenten koken ten opzichte van respondenten uit andere landen wel het meest gevarieerd. Van de Nederlanders geeft 49% aan vaak hetzelfde te koken. In andere landen ligt dat percentage hoger.

Men is in Nederland vrij tevreden over de eigen kookkunsten. Van de mensen die reageerden vindt 38% restaurantgerechten lekkerder dan de eigen maaltijd. Onder jongere respondenten uit alle 10 landen die betrokken waren bij het onderzoek is er wel een duidelijke voorkeur voor restaurantgerechten. Van hen geeft 60% aan restaurantgerechten lekkerder te vinden tegenover 42% van de oudere respondenten.

Voor meer informatie, zie hier 'Transforming food habits Report 2016'-rapport.

Bron: foodora
Publicatiedatum: