Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Jemen waarschuwt voor Egyptische diepvriesaardbeien

Het Jemenitische ministerie van Landbouw heeft consumenten gewaarschuwd voor het eten van Egyptische diepvriesaardbeien. De aardbeien worden teruggetrokken uit de lokale markten en vernietigd. De import ervan wordt verboden. Onderzoekers namen monsters af van Egyptische aardbeien die in december aan Jemenitische markten werden geleverd en daaruit bleek dat ze waren besmet met hepatitis A.

Het was al aangekondigd dat Jordanië, de Verenigde Arabische Emiraten, Saoedi-Arabië, Koeweit, Rusland, Japan en de Verenigde Staten striktere controles uitvoeren op Egyptische landbouwproducten in het kielzog van het Amerikaanse rapport dat vaststelde dat sommige Egyptische gewassen hepatitis veroorzaken. Pas onlangs verzachtten Koeweit en Saoedi-Arabië hun restricties op de import van Egyptische landbouwproducten.

De crisis begon in september 2016 toen de Amerikaanse Centra voor de Controle en Preventie van Ziekten aankondigde dat er in zeven Amerikaanse staten 89 mensen waren geïnfecteerd met hepatitis A nadat ze diepgevroren aardbeien uit Egypte hadden gegeten. Volgens bronnen van de Landbouwonderzoekscorporatie werden de Egyptische monsters van diepvriesaardbeien getest in privélaboratoria en werd de besmetting van hepatitis A ontdekt op 60% van de monsters.
Publicatiedatum: