Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Resultaat van tien jaar voorbereiding

Mexicaanse mangosteen heeft intense, zoete smaak

Het heeft tien jaar aandacht en zorg gekost om mangosteen, één van de meest gevraagde fruitsoorten van dit moment, in Mexico te telen. De exotische vrucht, die van oorsprong uit Azië komt, wordt nu ook in Mexico geproduceerd. "De Mexicaanse mangosteen dankt zijn kwaliteit aan de regio waar hij geteeld wordt. Dankzij het vulkanisme is de bodem hier bedekt met een aslaag, wat het fruit een intense en zoete smaak geeft," legt Claudia Solís uit, verkoopdirecteur bij Viveros Tropicales Omoha.



Momenteel is mangosteen goed voor 90% van de productie van Viveros Tropicales Omoha, die het fruit vooral naar de Verenigde Staten exporteert. Het bedrijf wil echter ook andere afzetmarkten onderzoeken en beschikt al over de vereiste exportprotocollen voor Aziatische landen. Momenteel wikkelt het bedrijf ook de noodzakelijke procedures voor de export naar Spanje af. 


Voor meer informatie:
Claudia Solís
Viveros Tropicales Omoha
T. +52 1 553 447 3564
Publicatiedatum: