Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
seizoen Clemenules viel tegen

"Nadorcott doet het goed"

Tholen - Het weer in Spanje heeft grote invloed gehad op de aanvoer en kwaliteit van verschillende groenten- en fruitsoorten. "Neem bijvoorbeeld de Clemenules. Door de regen was de kwaliteit minder wat betreft smaak en houdbaarheid. Het seizoen voor Clemenules loopt op zijn einde maar er is nog voldoende beschikbaar. Wij zijn in ieder geval vroeger gestopt met de Clemenules, vanwege de kwaliteitsproblemen."

De Nadorcott daarentegen doen het heel goed, maar er is nog geen grote hoeveelheid. Dat begint wel te komen, maar er is nog geen massa. De kwaliteit is goed. Ze komen natuurlijk ook uit een andere streek en het is een latere variƫteit, dus die zijn minder geraakt", vertelt Henk Vlaeminck van Van Dijk Foods Belgium. "Daarnaast heeft jong fruit meer kans om te herstellen bij veel regen."

Groot prijsverschil
De verschillen in prijs tussen de twee mandarijnensoorten zijn groot. "Bij Clemenules spreek je over 80 tot 90 cent per kilo en de Nadorcott liggen tussen de 1,70 en 1,80 per kilo. Kwalitatief is dit een logisch verschil. Nadorcott zal naar verwachting wat stabiel in prijs blijven. Alles hangt af van vraag en aanbod en dit is momenteel moeilijk in te schatten."

Niet superdruk
Als het gaat om Spaanse groenten is eigenlijk alles duur volgens Henk. "Er is minder aanbod door de slechte weersomstandigheden. Vooral de ijssla, courgettes, paprika's, aubergines hebben hoge prijzen." Over het algemeen is het op het Europees Centrum in Brussel niet superdruk, geeft de handelaar aan. "Iedereen is ook wat voorzichtiger met inkopen, nu dit weekend weer kouder weer wordt verwacht."

Voor meer informatie:
Henk Vlaeminck
Van Dijk Foods Belgium
info@vdfb.be
www.vandijkfoods.be