Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Dag van de Duitse appel

Ieder jaar op 11 januari wordt de dag van de Duitse appel gevierd. De dag van de appel is een initiatief van de 'Bundesvereinigung der Erzeugerorganisationen Obst und Gemüse e.V.' (BVEO), en vindt dit jaar voor de zevende keer plaats. Dit jaar komt de BVEO met de release van het Youtube-filmpje 'Am Anfang war der Apfel' (in het begin was er de appel) van de Berlijnse filmmaker Simon Ruschmeyer. Passend bij de aanleiding tonen zeven lekkere recepten hoe verleidelijk, knapperig vers en esthetisch het lievelingsfruit van de Duitsers is en welke cineastische kwaliteiten in haar verscholen gaan. Het filmpje vormt een voorproefje van een culinair vuurwerk aan receptideeën rondom de knapperige appel.



Receptideeën in ruil voor appelen
Op de dag van de Duitse appel gaat bovendien het prijzenspel 'Kiste gegen Rezept' (kistje in ruil voor recept) van start. Tot en met 31 januari 2017 zoekt de BVEO de lievelingsappelrecepten van Duitsland. De eerste 250 inzendingen ontvangen gratis een kistje met knapperige appelen uit Duitse teelt. Daarnaast kiest een competente vakjury, bestaande uit onder andere BVEO-directeur dr. Christian Weseloh, cultfood-blogger Hendrik Haase en de Berlijnse topkok Alf Wagenzink, de drie beste appelrecepten uit alle inzendingen. De winnaars worden beloond met een culinair belevenisweekend voor twee personen in Berlijn – inclusief oorkonde-uitreiking op het BVEO-hoofdkantoor, direct nabij de Brandenburger Tor en een appeldiner waarbij samen met jurylid Alf Wagenzink de lievelingsrecepten in het Mövenpick hotel Berlijn gekookt zullen worden.

Wie zijn recept bovendien tijdens de Internationale Grüne Woche in hal 5/2B bij stand 251 van deelstaat Baden Württemberg inlevert, neemt niet alleen deel aan het prijzenspel maar ontvangt ook één van de circa 1000 appelen - gratis en om direct op te eten!

Verdere informatie over het prijzenspel is te vinden op: www.deutsches-obst-und-gemuese.de en op Facebook: Deutsches Obst und Gemüse. Appelliefhebbers vinden hier bovendien veel praktische tips en receptideeën rondom de appel.
Publicatiedatum: