Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zuid-Afrika: Regen goed voor citrus maar nadelig voor druiven

Na een lange periode van droogte, regent het eindelijk in Zuid-Afrika. Met name voor citrustelers in het noordoosten komt de neerslag op een gunstig moment. 

Ook in de regio Orange River, waar het druivenseizoen in volle gang is, heeft het geregend. Volgens Gary Britz, van Ele Trading, zal dit grote gevolgen hebben voor de volumes pitloze witte druiven omdat deze pas geoogst kunnen worden als de ranken weer droog zijn. De oogst zal volgende week hervat worden en het ziet er naar uit dat de rassen Sugra One en Thompson de grootste schade hebben geleden.

De productie is verschoven naar Oliphant's River en Hex River waar de eerste vroege witte en rode rassen geplukt worden. Volgens Gary zal de aanvoer snel weer op gang komen. Grote volumes pitloze Prime en Early Sweet druiven hebben de markt echter niet op tijd weten te bereiken. Veel telers beschikken over netten en plastic zeilen om de druiven tegen de regen te beschermen in deze tijd van het jaar maar deze zijn niet bestand tegen neerslaghoeveelheden van 36 mm. Door het vocht ontstaan er barsten in de vruchten.


Voor meer informatie:
Gary Britz
ELE Trading
Tel: +27 21 976 0604
Email: gary@eletrading.co.za
www.eletrading.co.za
Publicatiedatum: