Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Koomen Int. Transportbedijf Wervershoof breidt uit met Coldstore Zwaagdijk

Koomen Internationaal Transportbedrijf uit Wervershoof opende eind 2016 Coldstore Zwaagdijk. Het bedrijfsonderdeel verhuurt goed bereikbare, camera-beveiligde en ruime koelcellen aan derden. "Het betreft een strategische uitbreiding van onze logistieke dienstverlening", legt directeur Mark Koomen uit. Als dochterbedrijf van Koomen Internationaal Transport, voorziet Coldstore Zwaagdijk in de toenemende behoefte aan vrij te huren opslagruimten voor droge en geconditioneerde goederen.



Te huur
Een deel van de cellen is verhuurd. Het andere deel met een eigen toegang, bieden zij voor korte of langere perioden te huur aan. Eventueel met de optie om in het gedeelte erboven een eigen kantoorruimte te huren en gebruik te maken van de transportfaciliteiten van Koomen International. De ruime ontvangsthal is gekoeld en daarmee inzetbaar voor crossdock activiteiten. Voor de laad- en loshandelingen zijn er heftrucks, elektrische pompwagens en gekwalificeerde medewerkers aanwezig die ook voor de bediening van de installaties kunnen zorgen. Alle activiteiten zijn gecertificeerd volgens HACCP, SKAL en IFS. Recent werd daar de Lean en Green Award aan toegevoegd.
Coldstore Zwaagdijk meet ruim 12.000 vierkante meter en staat op 18.000 vierkante meter grond. Het pand beschikt over 12 laaddocks en tien in afmeting verschillende koelcellen (temperaturen van + 20 tot - 4 graden Celsius-red.).



Verbreden
"Een belangrijk deel van onze transportactiviteiten richt zich op het (inter)nationaal transport van geconditioneerde goederen. Dagelijks collationeren wij vanuit dit hart van het groentecentrum in de regio West-Friesland de versproducten bij tuinders, toeleveranciers en fabrikanten. Die groeperen wij in de crossdock van Coldstore Zwaagdijk en brengen in met volle wagenladingen naar Het Westland. Daar verdelen we de goederen en laden vervolgens groenten voor Duitsland en brengen die binnen de beschikbare tijdmarges naar bijvoorbeeld het Ruhrgebied, Koblenz of Frankfurt. Na de voorgeschreven rust laden we in Duitsland weer een retourlading voor deze regio, om op die manier lege kilometers tot een minimum te beperken", vertelt Mark.
Koomen internationaal Transport verbreedde in de afgelopen periode haar dienstenpakket. Geconditioneerd transport is al jaren een kerntaak voor het Noord-Hollandse familiebedrijf, maar naast de gebruikelijke groenten, bloembollen en fruit, is men zich daarin ook toe gaan leggen op de winkel-/supermarktdistributie. Inmiddels zijn daar ook klant-ontzorgende Value Added Logistic (VAL) werkzaamheden aan toegevoegd via Koomen Logistics & Services. Naast de reeds genoemde op- en overslag richt dit deel van het bedrijf zich op: in- en uitslag, orderpicken, ompakken, etiketteren, douanehandelingen, sealen en wegen van goederen.



Off-shore
Afgelopen jaar is de transporttak zich ook gaan toeleggen op het gespecialiseerd en bemand vervoer voor de offshore sector richting Midden- en Noord-Engeland en Schotland. Wekelijks rijden er nu eigen Koomen trekkers met open opleggers, Tautliners en/of semidiepladers naar die locaties. Een andere tak van transport waar het bedrijf nu actief is, is die van de wegenbouw. Speciaal voor dat doel kunnen de trekkers voorzien worden van eigen geïsoleerde kieptrailers. Geschikt voor asfalt, maar waar nodig ook voor zand en grint. Het moderne Koomen wagenpark telt in totaal 150 eenheden, waarvan 61 motorvoertuigen. Het merendeel is trekker, maar er rijden ook combi's en Ecocombi's voor specifieke doeleinden, waaronder geconditioneerd vervoer.

Voor meer informatie:
Coldstore Zwaagdijk B.V.
Groothandelsmarkt 17
1681 NN, Zwaagdijk
Algemeen
T: 0228-820950
Info@coldstorezwaagdijk.com
www.coldstorezwaagdijk.com

Publicatiedatum: