Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuw appelras geeft Nigeria mogelijkheid zelf fruit te telen

Nigeriaanse appelliefhebbers kunnen in hun handen wrijven want in Nigeria wordt een nieuw appelras geteeld. Normaal gesproken worden veel appelen geïmporteerd uit Zuid-Afrika, Europa en Azië omdat het Nigeriaanse klimaat niet geschikt is voor de meeste appelrassen. 

"Het nieuwe ras - de Bell appel - is een uniek en geweldig tropisch appelras dat nu in Nigeria geproduceerd wordt, al is het nog erg nieuw op de markt," vertelt de pionier van Bell Apple Farming in Nigeria, Akinyemi Oluwagbenga. 

"Onrijpe Bell-appelen worden worden verwerkt tot verschillende producten waaronder jam, wijn, sap en cider terwijl rijpe natuurlijk uit het vuistje worden gegeten," vertelt Oluwagbenga. Volgens de pionier is dit appelras gewend aan vochtige omstandigheden die typerend zijn voor Nigeria. De appelen zijn groter dan andere rassen, komen in een interessante en opvallende vorm en zijn sappig. Het nieuwe ras wordt lokaal al verkocht in staten zoals Akwa Ibom, Bayelsa, Cross River, Delta, Edo en Lagos States.

Publicatiedatum: