Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bananentelers gebruiken beschermende blauwe zakken voor hogere opbrengsten

In het Bangladesh dorp Birhasthail zijn bananentelers begonnen met een nieuwe manier van 'teelt in beschermende blauwe zakken' in de hoop dat hierdoor de opbrengsten verhoogd worden.

Sharof Uddin, van het Regionale Tuinbouw Onderzoekscentrum, heeft lokale telers geadviseerd deze nieuwe technologie toe te gaan passen. Hij legt uit dat de methode al op grote schaal toegepast wordt in de commerciƫle bananenteelt in landen als de Filipijnen en Thailand.

Bangladesh beschikt over een bananenareaal van 46.734 hectare en produceert jaarlijks zo'n 7,8 miljoen ton bananen. Het 2.000 hectare tellende areaal in Rajshahi is goed voor ongeveer 35.000 ton van dit volume. Door het toepassen van de technologie kan het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen aanzienlijk beperkt worden. Het biedt bovendien nieuwe kansen voor de bananenexport uit deze regio.
Publicatiedatum: