Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Minder druiven voor stabiele markt

Peruaanse telers hadden aan het begin van het druivenseizoen een toename in volume geraamd van 10%. Nu Peru in het midden van het seizoen zit, blijkt echt echter dat het volume kleiner gaat zijn dan verwacht. De oogst in het noorden loopt op zijn eind, terwijl de oogst in zuiden bijna van start gaat. 



Volgens Carlos Zamorano van Table Grape Producers (Provid) staat het resultaat echter nog niet vast. "Het seizoen begint pas net in Zuid-Peru. Deze resultaten zijn daarom niet volledig nauwkeurig. Wel kunnen we bevestigen dat de afname in productie heeft geleid tot een stabiele markt met prijzen die rond het gemiddelde zitten."


De voornaamste reden voor de lichte afname in volume is omdat veel telers van de productie van Red Globe-druiven zijn afgestapt. De telers zijn overgeschakeld op druivenrassen die een grotere omzet mogelijk maken. "We willen voorkomen dat we de markt met Red Globe verzadigen. Het telen van alternatieve druivenrassen kan daarbij helpen. De druiven worden voornamelijk vervangen door andere rassen, waardoor het areaal voor de druiventeelt verder niet is afgenomen," aldus Zamorano.

 

"Omdat Chili en andere producerende landen ook kleinere volumes hebben, is er geen sprake van een wereldwijd overschot zoals je bij andere seizoenen wel ziet. We denken daarom dat de prijzen stabiel zullen blijven," zegt Zamorano tot slot. 

Voor meer informatie:
Carlos Zamorano
Provid
+ 51 994065675

Publicatiedatum: