Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Rens de Bruijne: "Eén van de laatste der Mohikanen"

Duitse fruitimporteur Karl Dürbeck overleden

Tholen - De Duitse fruitimporteur Karl Dürbeck (1931) is na een ernstige ziekte overleden. Karl was sinds 1954 actief bij het familiebedrijf Martin Dürbeck Fruchthandel en na de vroegtijdige dood van zijn vader Anton gaf hij leiding aan het in Frankfurt gevestigde bedrijf.

Nadat het bedrijf haar naam wijzigde in Anton Dürbeck volgde in 1983 een periode van grote expansie, waarbij Karl zich onder meer bezighield met de fruitteelt in Chili (Exportadora Frutasol), de import van bananen uit Ecuador en de oprichting van verkoopkantoren in Bologna (Omnia-Fruchtimport), Rotterdam (Gottmann's Handelmaatschappij) en Santiago de Chile.

Karl was scherp van geest en was een goed spreker, waardoor hij snel vooruit werd geschoven als president van de Europese verenigingen Cimo en Eucofel, waar hij onder meer zich bezighield met het Europese bananenimportregime.

Rens de Bruijne van Gottman's Handelsmaatschappij herinnert Karl Dürbeck als een echte pionier. "Hij was één van de eerste die zelf in het vliegtuig stapte naar landen als Chili om rechtstreeks te gaan importeren en complete boten in Rotterdam liet lossen. Hij past daarmee in het rijtje van de grote Rotterdamse importeurs en behoort tot de laatste der Mohikanen. Karl was een echte persoonlijkheid en was bovenal een aimabel persoon."