Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Edwin Vanlaerhoven, Valstar Holland:

"Nog geen Engelse klant gesproken die blij is met de Brexit"

Tholen - Deze zomer stemden de Britten in met de Brexit. Ook de zwakke pond jaagt de Engelsen op de nodige kosten. Welke gevolgen heeft dit voor de Nederlandse AGF-exporteurs? "Op korte termijn heeft het nog niet veel invloed", meent commercieel directeur Edwin Vanlaerhoven van Valstar Holland. "Wij dekken de valutarisico's goed af en de export naar het Verenigd Koninkrijk blijft momenteel goed op niveau."

Op langer termijn verwacht Edwin wel meer negatieve effecten. "De economie zal een verdere terugval krijgen en dat is negatief voor de exporteurs, maar ook voor de Britten zelf. Dat komt de consumptie niet ten goede. De enigen die mogelijk van deze situatie kunnen profiteren zijn een paar lokale telers. Men zal ongetwijfeld in het Verenigd Koninkrijk proberen om meer zelf te telen, maar men is grotendeels afhankelijk van de import, zeker in de winter, maar ook in de zomerperiode."

"Ik heb dan ook nog geen Engelse klant gesproken die blij is met de Brexit. Iedereen probeert er het beste maar van te maken. Gelukkig zijn er nog veel meer factoren die in onze handel een rol spelen, zoals de weersomstandigheden. Zeker in de vruchtgroenten bepaalt een beetje te veel of te weinig aanbod de marktsituatie. Door de vele regenval in Spanje konden de Nederlandse exporteurs her en der de nodige gaatjes vullen en daar zijn we gelukkig goed in!"

Voor meer informatie:
Edwin Vanlaerhoven
Valstar Holland
ABC Westland 110
2685 DB Poeldijk
T: +31 174 530841
E.Vanlaerhoven@valstar.nl
www.valstar.nl