"80% groenten en 20% vlees op het bord"
Hoe groot is het aandeel groenten in je bereidingen?
Ruud: "In principe 80/20, dus 80% groenten en 20% vlees. In menu's of proeverijen vind ik het echter ook altijd leuk om vegetarische gerechten te serveren. Door het toepassen van veel verschillende bereidingsmethoden, kun je hele smaakvolle en verrassende gerechten creƫren.
Waar komen je groenten vandaan?
Ruud: "Ik haal ze bij de groenteboer en ook wel eens bij de horecagroothandel. Maar de meeste groenten komen gewoon uit de achtertuin. Uit het raam van mijn keuken zie ik rijen aspergebedden. Ik hoef ze maar te steken als ik wil. Snijbonen haal ik bij een buurman. Kruiden, veldsla en postelein groeien zo'n 500 meter hiervandaan. Wat goed is, hoeft niet van ver te komen. Ik had onlangs een verse knolselder, die zo uit de grond kwam. Dat is een garantie van versheid. Van een knolselder uit de winkel weet je niet hoe lang ze onderweg is geweest."
Bron: De groene Gault&Millau