Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Saoedi-Arabië goed voor één zesde wereldwijde dadelproductie

Saoedi-Arabië behoort tot de top drie dadelproducenten in de wereld en jaarlijks breidt het land zijn productie en export uit. Momenteel wordt de jaarlijkse wereldwijde dadelproductie geraamd op ruim 6 miljoen ton. In 2014 produceerde Saoedi-Arabië ruim 1,1 miljoen ton. Egypte is de grootste producent met een aandeel van 19% en een productievolume van 1,5 miljoen ton. Iran en Saoedi-Arabië hebben beide een aandeel van zo'n 14% op de internationale dadelmarkt.

Het dadelpalmenareaal in Saoedi-Arabië bedraagt 157.000 hectare en er worden meer dan 300 verschillende rassen geteeld. De vrucht speelt een belangrijke rol in de cultuur en economie van het land.

Op de binnenlandse markt is de vraag naar het product groot en slechts 6,8% van de dadels worden elders vermarkt, zo blijkt uit cijfers over 2013. De Verenigde Arabische Emiraten zijn de belangrijkste afzetmarkt voor Saoedische dadels.
Publicatiedatum: