Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Colombiaans fruit binnenkort wereldwijd in het schap"

De productie van Colombiaanse ananas is de afgelopen jaren geleidelijk toegenomen. Dit jaar hebben de resultaten de verwachtingen van de producenten overtroffen. "De productiecapaciteit is 50.000 ananassen per hectare. Dat is tussen de 12,5 en 25 ton in totaal", vertelt Mauricio Santiago Jiménez van Frutipaz.



Hoewel Colombia pas net is begonnen aan de internationale handel, heeft het land de potentie om wereldwijd versproducten te exporteren. "We willen op de internationale markt verse en verwerkte producten aanbieden: 30% van de productie moet als bestemming de binnenlandse markt krijgen en de andere 70% is bestemd voor de export", aldus de vertegenwoordiger.



Op dit moment voert de vereniging een strategisch plan uit in samenwerking met ProColombia om de internationale markt direct te betreden met zowel verse als geconserveerde AGF. "We hebben al testzendingen gedaan naar China, de Verenigde Staten en andere landen, voornamelijk van vruchtvlees en conserven - vanwege hun lange houdbaarheid en omdat ze naar verre bestemmingen kunnen worden verscheept zonder dat hun voedingswaarde en organoleptische eigenschappen worden beïnvloed."
 


Het doel van de organisatie is om de komende maanden z'n aanwezigheid op de markt te vergroten via direct contact met consumenten en distributeurs.

Voor meer informatie:
Mauricio Santiago Jiménez
Frutipaz
T: +57 3103174215
E: frutipaz@yahoo.com
www.frutipaz.es.tl
Publicatiedatum: