Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Minder ananas uit Ecuador

Wegens El NiƱo zal Ecuador te maken hebben met een afname van 10% tot 15% in ananasproductie in de eerste helft van 2017. Dit heeft ook te maken met de moeilijkheden rondom de aanplanting in 2016. Ondanks deze afname zal er tijdens de rest van het jaar sprake zijn van een constant aanbod aan ananas. "We hebben altijd gedurende het hele jaar fruit beschikbaar. De volumes kunnen van week tot week verschillen, maar de productie blijft voor het grootste deel stabiel," aldus Pablo Ribadeneira van Agroeden.



De ananasteelt van Ecuador neemt geleidelijk toe, mede door de toenemende vraag van de afgelopen paar jaar. "De vraag neemt met name toe omdat Costa Rica ondanks grotere volumes momenteel grote problemen heeft met zijn bloeiperiode. Ecuador kan echter elke week gegarandeerd een aanbod van hoge kwaliteit leveren. Importeurs hebben daar veel waardering voor," zegt Ribadeneira.



Ondanks de vrachtkosten komt ananas uit Ecuador op steeds meer internationale markten terecht. "In de laatste paar jaar is de vraag vanuit Europa fors toegenomen. Vroeger exporteerden we bijna onze gehele productie alleen maar naar de VS en het zuidelijke deel van Zuid-Amerika," zegt de vertegenwoordiger van Agroeden tot slot.



Voor meer informatie:
Pablo Ribadeneira
Agroeden
Publicatiedatum: