Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eetgedrag kinderen beïnvloedt gedrag ouders

Omdat slechte voedingsgewoonten in de vroege kindertijd slechte voedingsgewoonten in volwassenheid voorspellen, is kieskeurig eten zorgelijk. Een kieskeurig kind wil geen nieuwe of specifieke voedingsmiddelen eten, wat op den duur kan leiden tot een gebrek aan essentiƫle voedingsstoffen. Daarom is er bij deze kinderen verhoogd risico op ondergewicht, of, als ze compenseren met ongezonde snacks, op overgewicht.

Onderzoek van pedagoge Monica Walhout laat zien dat minder goede ouderschapsvaardigheden niet een risico zijn voor kieskeurig eten, maar eerder een gevolg ervan zijn. Vanwege hun ongerustheid en zorgen over de gezondheid van het kind letten ze niet meer goed op de signalen van het kind als het bijvoorbeeld aangeeft dat het genoeg heeft. Dit heeft tot gevolg dat er kans is op onder- of overgewicht.

Walhout heeft de Unilever Research Prijs 2016 gekregen voor dit onderzoek. Ze voltooide de Master Child and Family Studies van de opleiding Pedagogische Wetenschappen cum laude.

Bron Erasmus Universiteit Rotterdam
Publicatiedatum: