Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Samenwerking noodzakelijk om marktpotentieel Zuid-Oost Europa optimaal te benutten"

Eerste South-East Europe Forum in Belgrado

Deze week vond in de Servische hoofdstad Belgrado voor de eerste maal het South-East Europe Forum plaats.


De AGF-sector in Zuid-Oost Europa heeft de laatste jaren een sterke groei doorgemaakt met een potentieel leveranciersbestand en grote marktkansen. Bovendien is de regio strategisch gelegen als Europese uitvalbasis naar markten in het Oosten.

Het forum werd geopend door de Servische Landbouwminister Branislav Nedimovic die benadrukte dat de regering waarde aan de sector wil toevoegen en nieuwe kansen wil creëren. Het verstevigen van de marktpositie is echter niet uitsluitend een taak van de regering. De lokale sector moet zijn krachten bundelen. Velen zijn het erover eens dat het oprichten van coöperaties een belangrijke stap vormt om te kunnen beantwoorden aan de wensen van de nieuwe, veeleisende markten waartoe zij momenteel toegang proberen te krijgen. 

Klik hier om een fotoreportage te bekijken.



Tijdens het evenement werd gediscussieerd over verschillende onderwerpen variërend van toekomstperspectieven tot manieren om de productiviteit te verhogen. Er werd een presentatie gegeven over Delhaize en de Servische markt, een thema waaraan FreshPlaza in latere publicaties verder aandacht zal schenken.

Tijdens de tweede dag van het forum brachten de deelnemers een bezoek aan Delta Agrar, één van de grootste appelproducenten in Servië. 

Klik hier om een fotoreportage te bekijken.



Klik hier om de rondleiding te zien.

Ook werd er een bezoek gebracht aan Tempo, onderdeel van Delhaize, waar de aanwezigen een indruk van het aanbod en de trends in de Servische retail konden krijgen.

Tot slot volgde er nog een rondleiding op het tomatenbedrijf van Aleksander Jankovic, waar onder meer uitleg gegeven werd over de toegepaste teeltmethoden.
Publicatiedatum: