Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Leger ingezet in Calais

Gewapende militairen zijn actief op de toegangswegen naar de veerhaven en treinterminal in Calais. TLN vraagt al anderhalf jaar om bijstand van het leger. Volgens de belangenorganisatie is de hulp hard nodig, daar het de laatste dagen weer meer signalen ontving van haar leden over incidenten en bedreigingen aan het adres van vrachtautochauffeurs.

Onhoudbare veiligheidssituatie
"Ik ben blij dat het Franse leger helpt bij het verbeteren van de huidige, onhoudbare veiligheidssituatie in Calais," zegt TLN-voorzitter Arthur van Dijk. "President Hollande van Frankrijk heeft laatst ook al aangegeven het migrantenkamp dit jaar volledig te willen ontmantelen. Dat is voor de logistieke sector de beste oplossing voor dit nijpende probleem. Wij hebben via onze contacten gehoord dat de ontmanteling de komende weken gaat starten, maar wij verwachten niet dat dit zonder slag of stoot zal gebeuren. Vandaar dat ik blij ben met de inzet van leger om het vrachtverkeer te beschermen, zodat de openbare orde in Calais terugkeert en onze leden en hun chauffeurs gewoon weer veilig en vlot hun werk kunnen doen."

Bron: TLN

Publicatiedatum: