Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Spanje: El Bierzo bevestigt een 30% afname in productie van Conference-peren

Nu de oogst in Spanje afgerond is, komt het productievolume van Conference-peren uit op 7 miljoen kilo, een afname van 30% ten opzichte van de ruime 10 miljoen kilo die vorig jaar is geoogst. Dit komt door slechte weersomstandigheden tijdens de bloesemperiode. Hierdoor zijn bedrijven genoodzaakt hun productie te richten op het behouden van bestaande klanten zonder de mogelijkheid om eventuele nieuwe markten aan te boren, meldt Pablo Linares, de technisch directeur van de Regulatory Council.

Voor Reineta-appelen is de situatie niet heel verschillend. Naar verwachting is er 25% verlies, maar dit kan nog hoger zijn aan het eind van de campagne volgende week. Het product uit El Bierzo dat op dit moment de meeste kansen heeft, zijn de kastanjes. De oogst start half oktober en volgens Linares hebben de kastanjes de gewenste maten en kwaliteit.

Bron: cadenaser.com
Publicatiedatum: