Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Fotoreportage netwerkreceptie op ambassade tijdens Fruit Attraction

Tholen - In het kader van de Fruit Attraction vakbeurs heeft de Ambassade van Madrid een netwerkreceptie georganiseerd, waarop meer dan 100 zowel Nederlandse als Spaanse ondernemers aanwezig waren. Tijdens zijn welkomstwoord heeft de ambassadeur van Bonzel gewezen op het enorme potentieel voor de samenwerking tussen de twee landen die concurrenten zijn op de groenten- en fruitmarkt.



Spanje heeft Nederland inmiddels ingehaald als exporteur van verse groenten en fruit en is 's wereld belangrijkste exporteur van verse groenten en fruit. Spanje heeft een aandeel van ongeveer 13% in het totale grensoverschrijdende verkeer van verse groenten en fruit. Naar waarde gezien is Spanje zowel bij verse groenten als bij vers fruit 's werelds nummer 1.

Vanuit de Spaanse sector werd er een toespraak gehouden door José M. Pozancos, die behalve de samenwerking op handelsgebied ook de noodzaak aangaf om samen sterk te staan voor het bereiken van beleidsdoelstellingen in Brussel. Dat er eenduidige regels zijn die voor ieder Europees land gelijk zijn om concurrentievervalsing te voorkomen. José M. Pozancos heeft in Nederland gesprekken gevoerd met het ministerie om te komen tot gemeenschappelijke handelsafspraken.


Klik hier voor de fotoreportage

Ad Klaassen van GroentenFruit Huis was de stem van de Nederlandse exporteurs. Hij memoreerde aan de ontwikkeling van de Fruit Logistica te Berlijn, die kleinschalig begon. Hij ziet nu hetzelfde gebeuren in Madrid. Ieder jaar groeit de Fruit Attraction met 20%. De beurs heeft zich bewezen als een platform voor de internationale groenten- en fruithandel. Noord en Zuid maken contact op deze beurs die op een ideaal moment tussen kentering van de seizoenen invalt. Ook benadrukte hij het aanhoudende succes van de zogeheten "Nederlandse dag" die al meer dan 20 jaar wordt gehouden. De eerstvolgende "Nederlandse dag" zal op 17 november 2016 plaats gaan vinden in Almería (Spanje).

Auteur: Andries Gunter
Bron: www.agf.nl
Publicatiedatum: