Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zweedse studenten ontwikkelen verpakking tegen voedselverspilling

'Verminder voedselverspilling door slimme verpakkingen' luidt het thema waar studenten van de Zweedse Berghs School of Communication zich mee bezig houden in het kader van een duurzame toekomst.

Er wordt op aarde voldoende voedsel geproduceerd voor 11 miljard mensen. Desondanks lijden 800 miljoen mensen aan ondervoeding. Eén belangrijke oorzaak hiervoor is de voedselverspilling die in alle fases van de productieketen voorkomt: bij de oogst, productie, opslag, distributie, in winkelbedrijven en de horeca maar ook bij de consument thuis. In Europa en de Verenigde Staten belandt 30% van de voedingsmiddelen in de afvalbak. In meer dan 40% van de gevallen gebeurt dit in winkels en bij de consument thuis. Voor elk product dat verspild wordt, zijn middelen nodig geweest om het te produceren.

Het basisprincipe van verpakken is het beschermen van het product zodat het vervoerd kan worden. Stel je eens voor dat je ook op andere manieren voedselverspilling zou kunnen beperken? Studenten worden dit jaar dan ook uitgedaagd om een sterk concept te ontwikkelen waarmee het doel van de verpakking duidelijk uitgedragen wordt.

BillerudKorsnäs werkt sinds 2010 samen met de Berghs School of Communication. De PackChallenge begon als een jaarlijkse wedstrijd maar is momenteel een vast onderdeel van de opleiding. Niet alleen wordt de creativiteit van studenten gestimuleerd, zij worden ook aan het denken gezet over de uitdagingen waar de verpakkingssector in de toekomst mee te maken zal krijgen.

"We zijn van mening dat voedselverspilling een belangrijk thema is en dat willen met met onze PackChallenge 2016 benadrukken. Verpakkingen kunnen verspilling voorkomen en het is goed dit onder de aandacht te brengen van de ontwerpers en beleidsmakers van de toekomst. Samenwerking is in veel gevallen de sleutel naar het oplossen van de grootste vraagstukken," vertelt Henrik Essén, onderdirecteur.

Op 31 oktober zullen de studenten hun verpakkingsoplossingen presenteren.

Publicatiedatum: