Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Expositie rondom 150 jaar Kanaal door Zuid-Beveland

Tholen - Op zaterdag 1 oktober wordt er in Dorpshuis Kaj-Munk in Hansweert een expositie georganiseerd in teken van het 150-jarig bestaan van Het Kanaal door
Zuid-Beveland. In het nabijgelegen Zaal Zeelandia zal een verzameling foto's en filmpjes rondom het kanaal en het laden en lossen van aardappelen en uien in de Zeeuwse havens te zien zijn. Ook worden er presentaties gegeven.


lossen in Hansweert

Het Kanaal van Zuid-Beveland bestaat dit jaar 150 jaar. Het kanaal was in de twintigste eeuw één van de drukst bevaren kanalen van Europa. Het kanaal loopt van Wemeldinge naar Hansweert en is een verbindingsweg voor de scheepvaart tussen de Oosterschelde en de Westerschelde. Met name voor de import en export van uien en aardappelen heeft het kanaal een belangrijke rol gespeeld.


loswal in Vlake

Jan Jansen uit Kruiningen is acht jaar bezig geweest met het verzamelen van het beeld- en filmmateriaal. De familie Jansen is al vanaf de beginjaren betrokken geweest in het laden en lossen van aardappelen en uien, nu bekend onder de naam Stuwadoorsbedrijf De Vilder-Jansen. Zijn vader is later fruitteler geworden maar andere familieleden zijn nog altijd actief in de uiensector.

De expositie vindt plaats op zaterdag 1 oktober van 10:00 tot 18:00 uur

Voor meer informatie bel 0657941460