Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwbouw uiensorteer- en pakstation Bowa afgerond



Tholen - Afgelopen vrijdag is de nieuwbouw van uiensorteer- en pakstation Bowa uit Waarde opgeleverd. Het bedrijf van de broers Dignus, Jan en Jozé Boone startte in 1990 hun activiteiten op en inmiddels ligt de jaarlijkse verwerkingscapaciteit op zo'n 50.000 ton uien.



De uien vinden via Nederlandse exporteurs wereldwijd hun weg in verpakkingen van 4 kg tot en met big bags. Met de nieuwbouw ging een langgekoesterde wens in vervulling.



"We hebben het oude pand volledig afgebroken en een extra verdieping op het nieuwe pand gezet, waar nu kantoor en kantine zijn gevestigd", vertelt Jozé, die de bouw heeft gecoördineerd. "Aan de nieuwbouw is een lange tijd van voorbereiding vooraf gegaan. Met name het vergunningentraject heeft wel een paar jaar in beslag genomen, maar de bouw is voorspoedig verlopen en het resultaat mag er zijn!"



Afgelopen vrijdag was de oplevering en werd er met de toeleveranciers een biertje op de nieuwbouw gedronken. "We zitten nu veel ruimer gehuisvest en hebben overal airco en mechanisatiekoeling, waardoor het een stuk prettiger werken is. Alleen de computers zijn vanuit de oude situatie teruggeplaatst, verder is alles nieuw van de telefonie tot het alarm aan toe", vertelt Jozé.



Het nieuwe uienseizoen is inmiddels al weer enkele weken gaande en de nieuwe oogst gaat weer over de sorteerband.



"Uien die door ons zijn ingekocht, ondergaan een aantal handelingen. Wij zorgen ervoor dat de uien schoongemaakt worden en verwijderen het aanwezige loof. Vervolgens worden de uien op grootte geselecteerd. Tijdens dit proces vinden enkele handmatige controles plaats, zodat wij zeker weten dat de uien van de hoogste kwaliteit zijn", vertelt de verpakker. "Gelukkig verloopt de afzet momenteel vlot. Zeker vanaf vrijdagmiddag is er behoorlijk wat vraag."



Voor meer informatie:
Bowa
Weelweg 19
4414 AW, Waarde
Tel 0113 - 503 000
info@bowabv.nl
www.bowabv.nl