Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu):

"Landbouwvoertuigen op de openbare weg blijven kentekenplichtig"

De Nederlandse regering blijft op haar standpunt dat alle tractoren met een minimale spoorbreedte van 130 cm en een minimale snelheid van 6 km per uur per ingang van 1 januari 2017 kentekenplichtig moeten worden. Ook voertuigen die slechts zelden op de openbare weg komen, moeten worden geregistreerd. In een nota aan de Tweede Kamer gaat minister Melanie Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu in op de vragen die een aantal politieke partijen heeft gesteld over dit onderwerp. Alleen landbouwvoertuigen die nooit op de openbare weg komen, hoeven niet geregistreerd te worden en geen kentekenplaat te voeren. De NFO betreurt het besluit van de minister en vindt het teleurstellend dat de minister op geen van de verzoeken uit de sector en politieke partijen is ingegaan.



Een alternatief voor voertuigen die slechts af en toe de openbare weg betreden is er niet. Op vragen van de CDA- en PvdA-fractie of een ééndagskenteken een alternatief is, antwoordde de minister dat dat alleen bedoeld is voor weging en onderzoek door de RDW. Bovendien gaat het bij deze ontheffing om onbeladen voertuigen, terwijl fruittreintjes in de pluk juist maximaal beladen zijn. De ChristenUnie vroeg of pluktreintjes dan mogelijk in de regeling voor voertuigen smaller dan 130 cm (zoals grasmaaiers) kunnen vallen, maar ook daarop antwoordde de minister dat het gaat om voertuigen met aanhanger en dat daarvoor geen uitzondering kan gelden. Ook SGP en VVD zijn voor een uitzondering voor smalspoortrekkers of pluktreintjes.

Bron: NFO
Publicatiedatum: