Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Amerikanen staan steeds meer open voor 'vegan'

Uit een recent onderzoek van Wakefield Research blijkt dat de Amerikaanse consument steeds meer openstaat voor veganistische producten. 55% geeft aan van plan te zijn om dit jaar meer plantaardig voedsel te eten. 36% van dit aantal beweert iets meer plantaardige producten te gaan eten, terwijl 19% zich heeft voorgenomen veel meer plantaardig voeding te gaan eten.

Het onderzoek vond plaats in opdracht van House Foods, een grote tofu-leverancier. Plantaardig voedsel wordt beschouwd als één van de belangrijkste trends voor het jaar 2016. Een onderzoek uit 2015 toonde eerder aan dat 36% van de Amerikanen openstaat voor 'vegan' voedsel.

"Wij zijn van mening dat de onderzoeksresultaten aantonen dat de manier waarop de Amerikaanse consument denkt over voeding daadwerkelijke veranderd is," vertelt House Foods-manager, Yoko Difrancia, aan Vegan News.

"Plantaardige voeding wordt om verschillende redenen steeds meer geaccepteerd en deze acceptatie zal zich steeds verder uitbreiden. De jongere generatie Amerikanen, de zogenaamde 'Millennials', loopt hierbij voorop omdat zij op zoek zijn naar gezonde alternatieven. Meer dan ooit zijn mensen zich bewust van wat zij eten."

Het onderzoek vond plaats onder 1.015 volwassen Amerikanen die aan een online enquête deelnamen. Van de vrouwelijke respondenten was 61% van plan meer plantaardig voedsel te consumeren. Bij de mannelijke respondenten lag dit percentage op 49%.

Bron: latestvegannews.com
Publicatiedatum: