Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Voor het einde van 2016 introduceren we versie 2.0"

OTA zelfstandig verder met optische uiensorteermachine

Tholen - Na de overname van de elektronische sorteertechniekspecialist Longobardi door Unitec hebben de leveranciers van de camera techniek en software besloten niet met de overnamepartner in zee te gaan. Onion Tech Alliance (OTA) met de Nederlandse machinefabriek ERC Machinery en advies- en ingenieursbureau Qreenno uit Goes, werkt nu hard aan een verbeterde versie van de optische uiensorteermachine.



"De machine heeft te lang op een update moeten wachten. We pakken het mechanische gedeelte nu volledig op en hopen voor het einde van het jaar een nieuwe versie te introduceren", vertelt Wim de Rijder. "De camera- en infraroodtechniek van de machine waren al goed en ERC is nu bezig om een degelijk frame te bouwen. Daarnaast hebben we een Nederlandse partij, die gespecialiseerd is in Vision-techniek, bij de ontwikkeling betrokken, zodat we de techniek op een hoger plan krijgen."

"We merken dat we veel uienverwerkende partijen positief staan tegenover dit vertrouwde Nederlandse consortium en verschillende partijen hebben al aangegeven om in te stappen. De aanloop is niet ideaal geweest, maar uiteindelijk zullen deze veranderingen het optisch sorteren alleen maar een impuls geven. Wij zijn er als OTA van overtuigd dat de uienverwerkende industrie de komende periode een flinke ontwikkeling zal doormaken. Door deze innovatie te stimuleren en te faciliteren wordt verwerkers de mogelijkheid geboden om zich te onderscheiden."

OTA wil samen met de uiensector de juiste processen ontwikkelen voor de komende decennia en kiest een gezamenlijke en integrale benadering. Die benadering uit zich in het geïntegreerd ontwerpen op basis van individuele specialismen, het doorontwikkelen van bestaande technieken en het gezamenlijk verantwoording afleggen over de totaalperformance, de besturing en koppeling van IT-systemen en het gemeenschappelijk leveren van service en projectondersteuning.

Voor meer informatie:
info@oniontechalliance.com
www.oniontechalliance.com